YEYS - Press Release - School visit in Romania

This page is also available in

Alegeri europene 2019: elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băilești, județul Dolj își fac auzită vocea la „Europa ta, părerea ta!”

La data de 11 februarie, ora 10:00, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băilești, județul Dolj îi va ura bun venit dlui Cristian Pîrvulescu, membru al Comitetului Economic și Social European, în vederea pregătirii evenimentului „#YEYSturns10: Vote for the future!”, sesiunea plenară a tinerilor care va avea loc la Bruxelles, la 21 și 22 martie.

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băilești, județul Dolj se numără printre cele treizeci și trei de școli europene care vor veni la Bruxelles în luna martie pentru a-și exprima punctele de vedere, speranțele și așteptările cu privire la viitoarele alegeri europene. Ei vor prezenta trei propuneri focalizate pe prioritățile generației lor, pe care trebuie să le abordeze Parlamentul European. Comitetul Economic și Social European (CESE) va face ca aceste propuneri să ajungă la legiuitori.

Cristian Pîrvulescu va lucra cu elevi de 16-18 ani în vederea reuniunii din martie, de la Bruxelles. Ei vor fi pregătiți să facă schimb de idei cu privire la alegerile europene din 2019 și să ofere răspunsuri la întrebări esențiale specifice:

  • Ce ar trebui făcut, după părerea ta, pentru a îmbunătăți participarea la vot la alegerile europene?
  • Cum putem întări în viitor democrația reprezentativă?
  • Ce moduri de implicare politică există, pe lângă alegerile europene, și cum ai participa tu însuți?

În timpul sesiunii plenare „Europa ta, părerea ta”, participanții vor supune la vot trei propuneri, pe care Parlamentul European le va prelua în campania pentru alegerile europene.

Context:

Cele 33 de școli au fost selectate să participe la această inițiativă printr-o tragere la sorți desfășurată pe cale electronică. Va participa câte o școală din fiecare dintre cele 28 de state membre ale UE și din cele cinci țări candidate (Albania, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Serbia și Turcia). La ediția aniversară de zece ani a fost înregistrat un număr record de 1 038 de candidaturi.

Sub deviza „Europa ta, părerea ta!” Manifestarea „Europa ta, părerea ta” este organizată de Comitetul Economic și Social European, vocea societății civile la nivel european, și constituie evenimentul emblematic pe care Comitetul îl dedică tinerilor.

Prin această inițiativă, CESE urmărește să se asigure că opiniile, experiențele și ideile tinerei generații sunt luate în considerare în procesul de elaborare a politicilor UE.

Mai multe detalii despre manifestare sunt disponibile pe pagina oficială și în materialul video care poate fi vizionat aici.

Downloads

YEYS - Press Release - School visit in Romania