Banners

Europe in HarmonyOur world Our dignity Our FutureYour Europe Your Say 2015Festival of Europe - 9 May 2015 - Open Doors DayEuropean Passport to Active Citizenship

CESlink: Online cooperation between economic and social councils Grand-Duché de Luxembourg - Presidency of the Council of the European Union

EMAS - Verified environmental management

Register of documents

ISO14001 certified Vinçotte W3C - WAI-AA - WCAG 2.0

Pametne politike za pametne otoke

Conference - Malinska (Island of Krk), Croatia

 

Nakon što je usvojio samoinicijativno mišljenje o pametnim otocima, Europski gospodarski i socijalni odbor odlučio je pokrenuti i projekt na tu temu. Projekt će započeti konferencijom Pametne politike za pametne otoke, koja će biti organizirana zajedno s mrežom INSULEUR i uz podršku Povjerenstva za otoke Konferencije rubnih pomorskih regija (CPMR) i Europske federacije malih otoka.

Na njoj će se razmotriti ideja prema kojoj otoci imaju jedinstvene karakteristike koje donose specifične teškoće, ali se često, ako se provode politike pametnog i održivog razvoja, mogu pretvoriti u prednosti. Takve politike otocima daju konkurentsku prednost koja proizlazi iz održivog razvoja i boljih radnih mjesta.

Cilj konferencije je okupiti kreatore politika i glavne dionike uključene u razvoj i provedbu politika za pametne otoke te im dati prostor za raspravu o projektima i dobrim praksama. Bit će predstavljena različita rješenja i ideje iz različitih otočnih regija, s brojnih područja kao što su:

  • energija i promet
  • digitalni program
  • sigurnost
  • poljoprivreda
  • trgovina, poduzetništvo i oporezivanje
  • zdravstvena politika.

Domaćin događaja koji se u petak, 6. studenoga 2015. od 9 do 16 sati održava u Malinskoj (otok Krk, Hrvatska) bit će Županijska komora Rijeka Hrvatske gospodarske komore. Usmeno prevođenje bit će osigurano sa španjolskog, grčkog, engleskog, francuskog, hrvatskog i talijanskog na grčki, engleski, francuski i hrvatski jezik.

Kliknite ovdje za prijavu